perjantai 19. kesäkuuta 2009

Tulevaisuuden haaveilua

Joku on voinut miettiä, että miten tuo Rouva Nimetön keskiajalta sopii tähän rakenteilla olevaan nukkekotiin. No, eihän se tietysti sovikaan. Minulla on nimittäin yli vuosi sitten äitienpäivälahjaksi saamani Talo Aurinkoinen odottamassa sitä hetkeä, että pääsisin sitä kokoamaan. Projekti on ollut jäissä sekä liikaa työllistävän opiskelun että tilaongelmien takia.

Nyt kuitenkin nuorimmainen (2v) muutti vihdoin sänkyineen pois meidän huoneesta ja olen saanut hyllyt sellaiseen järjestykseen, että sinne mahtuisi ehkä toinenkin nukketalo kasattuna. Talo Aurinkoinen on siis tämä Gepetton malli:

http://www.gepetto.fi/u2q1/PIF/104nk1.htm

Minusta se on justiinsa passeli keskiaikaiseksi linnaksi. Tai siis sehän käy lähinnä sellaiseksi linnan keskustorniksi, jota myös donjoniksi nimitetään. Alin kerros tulee olemaan kiveä (hyviä ehdotuksia kiviseinien ja lattian materiaaliksi?) ja kaksi ylemää kerrosta puuta tai kiveä. Alimpaan kerrokseen tulee keittiön tapainen, keskikerrokseen sali, jossa herrasväki viettää aikaansa ja ylimpään osaan linnanherran ja rouvan makuukamari. Ja tähän suunnitelmaan kuuluu oleellisena osana rengaspanssari ritarille..

No, ehkä joskus saan senkin projektin käyntiin ja jopa valmiiksikin. Kiva on ainakin suunnitella.

I'm planning to build a medieval castle in miniature scale.

2 kommenttia:

  1. Moro Klaava! Ja tervetuloa blogilistalle! Kivimateriaaliksi sopii munakennot, niistä saa maalattua ja sammaloitua tosi hienon näköisiä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkinstä. Just tyhjenikin pari kennoa, joten pitääpä ottaa talteen. Sinä olet muuten se, joka tekee niitä aivan upeita astioita. Mahtoikohan ne keskiajalla käyttää jo keraamisia kuppeja?

    VastaaPoista