sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Juhannuksen linnanneito

Eilisen päivää tuunailin yhtä aikaisemmin tekemääni nukkea. Nukke oli aika karsea kapistus edellisessä olomuodossaan. Hmm.. taaskaan ei tullut otettua sitä ennen-kuvaa. No, joka tapauksessa putsasin edelliset naamamaalaukset kynsilakan poistoaineella ja irrotin aiemman peruukin. Maalasin uudet kasvot akryyliväreillä ja tein uuden kampauksen. Hiuset ovat viskoosihiusta, jonka olen hannkinut ihan rapakon takaa saakka. Silloin en huomannut, että Suomessa olevissa nettikaupoissa olisi ollut hiusmateriaalia saatavilla. Tällainen ilmestys neidosta sitten tuli.
Tälle nukelle olen jossain mielenhäiriössä tehnyt tuollaiset pitkät kädet ja jalat. Joten raukka joutuu sitten ikuisesti seisomaan ellei joskus pääse petiin makaamaan. Vartalo on piipunrassia, joka on topattu täytevanulla ja päällystetty myös kestovaippaan soveltamallani itsekiinnittyvällä sideharsolla (Elatsomull haft). Sukat on tehty polvisukasta seuraavalla ohjeella, jonka nappasin jostain englannin kieliseltä nettisivustolta.

"Ompele sukkaan sauma pitkittäin siten, että ommel kulkee noin puolen sentin päässä reunasta. Tiheä siksak-ommel on hyvä. Leikkaa ommeltu putkilo irti sukasta ja käännä se oikein päin vaikka neulepuikkoa apuna käyttäen. Pujota sukka jalkaan ja leikkaa saksilla poikki sopivasta kohdasta. Yläosan voi liimata jalkaan (tai vaikka viritellä sukkanauhat, jos huvittaa). Alaosa liimataan jalan alle kiinni."

Tässä vielä lähikuva kasvoista. Toisaalta, nämä lähikuvat paljastavat armotta aina kaikki maalarin virheelliset kädenheilautukset ja vinot viivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti