tiistai 30. kesäkuuta 2009

Laukkaa ratsu reima

Neito on lähtenyt kesäiltana karkuun alituisesti valvovia vanhempia ihmisiä. Eihän nuoren neidon sovi lähteä ratsastelemaan yksin. Eikä ainakaan pelkässä korsetissa - alushame korvissa.

Neito on joulukuvaelmassa esiintynyt Maria. Muuta roolia hänelle ei ole vielä keksitty, mutta eiköhän sinne keskiaikaisen linnan rouvaskamariin mahdu noita neitoja kosijoita odottelemaan ja kirjontatöitä tekemään. Nukke on siis Heidi Ottin käsialaa, korsetti ja alushame itse tehtyjä.

Hevosen ohjeista ja kaavoista kiitokset kuuluvat Veeran talliin.

Hevosen materiaalina on askarteluhuopa. Täyte on polyesterivanua ja silminä helmet. Harja ja pään etuosan valkea läikkä on tehty huovutusvillasta. Kaviot on balsaa. Jalkojen sisällä on paksua Tiimarin alumiinilankaa, joten niiden asentoja voi vähän muutella. Ei ole oikein todenmukainen väritys tällä kopukalla, mutta ihan hyvä ensimmäiseksi tekeleeksi, joka siis valmistui joskus viime talvena.

Haaveena olisi tehdä Veeran ohjeiden mukaan myös satulaa yms, mutta tämän hetkinen ajatus on tehdä tästä pollesta ritarille heppa, jolla hän voi ratsastaa turnajaisiin. Jostain pitäisi vaan löytää kuvaa millaisia satuloita ne keskiajalla käyttivät. Olen ymmärtänyt, että aika massiivisia nykyisiin verrattuna, sillä sellaisen rautakasan kantaminen on takuulla vaatinut aika jykevää satulaa.

Here is my first hand made horse. The intructions are from Veeran Talli. The riding lady is from Heidi Ott collection wearing hande made corset and petticoat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti