maanantai 22. kesäkuuta 2009

Ensimmäinen ritari (?) uunista ulos

Sunnuntaina iski illalla vastustamaton halu leipoa ritari. No ei kun tuumasta toimeen. Jmes Carringtonin aivan upean kirjan ohjeiden avustuksella aloin sitten töihin.


Muotoilin Puppen Fimosta tällaiset osat: kaksi kouraa, kaksi jalkaa, torso ja päänuppi. Tässä kuvassa ne odottavat vielä uunin lämpiämistä. Täytyy kyllä sanoa, että pitkä matka on vielä siihen, että saisi nuken kasvoista sellaiset kuin haluaa. Nyt niistä tahtoo tulla ennemminkin sellaiset kuin sattuu tulemaan.

Paistamisen jälkeen osat näyttiväst tältä. Tässä osat suunnilleen muotoonsa kasattuna. Pääjalkainen...
Yön yli levättyäni (niin tai osienhan sitä piti levätä) aloitin nuken kokoamisen. Jaloissa ja käsissä on reiät yhdistämistä varten, samoin kaulassa. Torsosta kulkevat reiät läpi olkapäästä olkapäähän ja kaulasta alas. Nämä siksi, että kokemus on osoittanut, että tällä tavalla hökötys pysyy paremmin koossa. Kirjan ohjeiden mukaan massaan ei tehdä läpi meneviä reikiä. Mutta onneksi luovuus on sallittua. Seuraavassa kuvassa nukke on koekasattuna Carringtonin kirjan mallikuvan päälle, jotta mittasuhteet tulisivat suunnilleen oikein.

Niin, ja liimanahan oli sitten pikaliima Super Attack. Ja sen kyllä huomaa nyt sormissaan. Molempien käsien etusormien pinnalla on kiusallinen liimakerros, joka tuskin irtoaa kuin kulumalla. Mutta mitäpä sitä ei olisi valmis kestämään harrastuksensa eteen.

Tässä vielä kuva tulevasta ritarista kasattuna ja liimapullon varaan tuettuna. Näin jälkikäteen täytyy sanoa, että sormiaan olisi säästänyt, jos olisin liimannut nuken tuolla liimalla pikaliiman sijaan. Kärsivällisyys on kuitenkin hyve, jota minulle ei liiemmin ole suotu ja kyseisen liiman vaatima kuivamisaika tuntui liian pitkältä.

Ritarin tarina jatkuu myöhemmin tapahtuvalla toppaamisella ja maalailulla. Voi olla, että se menee kuitenkin huomiseen, sillä nämä arkielämän velvollisuudet häiritsevät välillä harrastamista.

I wanted to create a knight for the lady in the castle. I used instructions from the marvellous book above.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti