sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Mari(a) de Montecaldo

Linnanneito sai myös vaatteet päällensä juhannuspäivän ahkeroinnin tuloksena. Oli sopiva ilma näpertelyyn, koska oli kylmä ja satoikin vähän väliä. Esikoiseni sanoi, että "tuon tytön nimi on sitten Mari", mutta jotenkin tuntuu, että "Maria" sopisi ehkä paremmin keskiaikaiseen tyyliin.

Tämä Mari tai Maria on siis kasvatettavana aiemmin esitellyn Rouva Nimettömän hoivissa. Keskiajallahan oli tyylinä, että neidot ja urhot lähetettiin kasvattettavaksi johonkin hyvämaineiseen kartanoon tai linnaan. Ja oli ihan hyvä, jos samalla reissulla löytyi sitten puolisokin, kenties ritari?

Tässäpä kuvaa Mari(a)sta.

Marilla on päällään satiinista ommeltu ja nauhoin somistettu puku. Itseasiassa tämä on nyt se aluspuku ja se tarvitsisi vielä päällyspuvun, mutta on melko mahdotonta saada aikaan siistiä vaikutelmaa kahdella päällekkäisellä puvulla tässä mittakaavassa. Tai ainakin kankaan pitäisi olla tosi ohutta ja sitten sen ompelu on tuskaa (ainakin minulle).

Koska Mari(a) on vielä neito, niin hänellä on hiukset auki ja hiuksilla panta. Panta on tehty tuikkukynttilän kuoresta, mutta ehkäpä se vaihtuu vielä kultaiseen päävanteeseen. Seuraavassa kuvassa puku vielä takaa, josta se on kurottu nyörillä vartalonmyötäiseksi.
Jalassaan Mari(a)lla on ajalle tyypilliset kärsäkengät. Kengät on tehty joustokantista, siis kuminauhan ja kanttinauhan risteytys. Ainakin toinen kengistä näyttää siltä, että se kaipaa suutaria tai mahdollisesti kokonaan uusimisen.
Niin, nyt linnanneito Mari(a) jää sitten odottelemaan sitä päivää, jolloin uljas ritari ratsastaa häntä kosimaan...

Jos jota kuta kiinnostaa tuo puvun ohje, niin se löytyy täältä:

http://www.keskiaika.org/kirjasto/aluspukuohje/aluspohje.htm

Young lady of the medieval castle, which will be reality some day in future..

2 kommenttia:

  1. Ensimmäistä kertaa olen sivuillasi. Sinullahan on täällä vaikka mitä! Nukkesi ovat tosi hienoja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tosi kiva, että tykkäät. Olen tässä pidemmän aikaa tehnyt näitä juttuja ja aina lykännyt blogin perustamista. Nyt on sitten varastossa kaikkea tänne laittamista, kun viimein sain blogin aikaiseksi :-)

    VastaaPoista