torstai 18. kesäkuuta 2009

Nukketalon rakentelua

Toistaiseksi ainokainen pystyssä oleva nukketaloni on yli 30 vuotta vanha lastulevyinen kapistus. Sain sen aikanaan isältäni joululahjaksi joskus 70-luvun alkupuolella. Nukketalo on ollut meillä esikoisella käytössä vuosia sitten ja lojui hylättynä varastossa. Esikoinen on jo lähes 14-v, joten hän ei enää (tai vielä) leiki nukketaloilla. Ajatuksena oli ensin, että kunnostaisin talon perheemme pienille neideille, mutta innostuinkin sitten itse sillä leikkimään. Seuraavassa kuvassa nukketalo suunnilleen alkuperäisessä asussaan.



Olen vähän tapetoinut huoneita ja laittanut lattioita. Alakerran toinen huone on vielä ihan alkuperäisessä asussaan, lukuunottamatta siellä olevia portaita, jotka nikkaroin balsasta joskus viime kesänä. Viime talvena sain sitten ahaa-elämyksen, että minäpä rakennankin kolmannen kerroksen taloon ja sitä olen sitten yrittänyt tehdä.

Koska olen todellinen sahan vieroksuja, niin päädyin sellaiseen ratkaisuun, että teen lisäkerroksen pahvista (paspispahvia). Ja niin olen sitten tehnyt. Rakensin pahvista ja puurimoista seinät, jotka sopivat entisen talon jatkoksi. Ylin kerros on vielä vailla pintamateriaaleja, mutta ulkoseiniin on tarkoitus laittaa laudoitus (pysty vai vaaka?) ja sisäseiniin varmaan tapettia. Lattia on jätskitikkuparkettia, mutta se on vielä pinnoittamatta. Tarkoitus on laittaa petsiä pintaan ja kiillottaa antiikkivahalla.

Yläkertaan tulee kierreportaat vasemmanpuoleisesta toisen kerroksen huoneesta. Ovet ovat valeovia, sillä väliseinät alkuperäisessä talossa ovat umpinaiset. Enkä uskaltanut niitä alkaa sahailemaan. Vielä pitäisi nikkaroida katto ja etuseinä, mutta puurimavarasto on toistaiseksi ehtynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti