keskiviikko 26. elokuuta 2009

Printterimatto

Tällaisen maton tein kankaalle tulostamalla.

Here is my new carpet - printed on fabric also.

Tekniikka ihan vastaava kuin tilkkupeitossa eli tulostettu kankaalle ja vuoritettu ohuella puuvillakankaalla. Reunoihin värkkäsin hapsut purkamalla lankoja kangassuikaleista ja liimaamalla suikaleet maton alareinoihin.

Tässä vielä lähikuva matosta.

Kuva on joku netistä löydetty matto. Tämä on minusta oivallinen tapa tehdä mattoja nukketalokokoon - sopisi erityisesti pienempiin mittakaavoihin kuten 1:24. Tai siis oivallinen näin kärsimättömälle ihmiselle kuin minä, jolle kaikki pitäisi olla heti valmista tai sitten ne jää kesken... Luonnollisesti nuo ristipistellyt matot ovat paljon aidomman näköisiä, mutta kun ei niin ei.

Tästä kärsimättömyydestä yksi huvittava seikka tämän tekemisessä: tulostamisen jälkeen kangas pitää huuhdella, että ylimääräiset musteet lähtevät eivätkä tahraa työtä myöhemmin. No, pesun jälkeen se pitää tietysti kuivattaa ja minulla oli niin hoppu saada tämä valmiiksi, jotta näen millainen siitä tulee, että laitoin kangasarkin kuivausrumpuun. Onneksi kangas on puuvillaa, joten hyvinhän tuo kesti käsittelyn.

Voi olla, että tämä matto päätyy lopulta tyttären Lundby-nukkekotiin, mutta sinnekin se on kokonsa puolesta ihan sopiva. Ja värien puolesta varsinkin.

1 kommentti:

  1. Matto on tosi upean näköinen! Minäkin olen printannut suoraan kankaalle, ei ole tarvinnut huuhdella.

    VastaaPoista