tiistai 1. syyskuuta 2009

Divaani ja matto

Tein tässä viikonloppuna nukketaloon divaanin ja vielä toisen maton tulostamalla. Tässä niistä kuva.

Here is picture of another printed mat. And some furniture making...

Pahoittelen varjoa, mutta oli jo niin hämärää kuvatessa, että piti olla kattovalot päällä.

Matto on tehty samoin kuin edellinenkin eli tulostettu kankaalle ja vuoritettu. Tämä matto on peräisin Jim's Printables -sivustolta. Ja mittakaavan osoittimet jäivät taas laittamatta kuviin. Mikähän siinäkin oikein on, kun ne aina unohtaa?

Tässä vielä lähikuva divaanista.

Divaanin runko on balsaa, joka on käsitelty Osmo-puuvahalla. Lisäksi hieroin pintaa maalaamisen jälkeen antiikkivahalla. Sillä tulee vähän kiiltoa pintaan, mutta ei kuitenkaan paljon. Olisin kyllä mieluusti lakannut puut, mutta sopivaa lakkaa ei ollut varastossa.

Ai niin, nuo selkänojan pienat on valmiita puusorvauksia, kuten myös jalat. Kasaamisessa käytin sekä Tacky Glueta että Super Glueta. Jostain syystä nuo jalat pysyy paremmin superliimalla paikoillaan.

Kangas on silkkiä, jolle olen tulostanut printterillä (huomaatteko, tätä pitää nyt kokeilla joka paikkaan :-) netistä löytämäni kuvion. Lienee alunperin tapetiksi tarkoitettu. Tuo silkki käyttäytyi ainakin minun tulostimessani vähän erilailla kuin puuvilla. Liekö ollut vähän eri kokoinen arkki vaikka A4-arkkina myytiinkin? Tai sitten liukas pinta vaikutti jotenkin kankaan kulkuun. Sen seurauksen toiseen reunaan tuli mustaa töhryä, mutta ei se mitään tässä tarkoituksessa haitannut.

Täytyy kyllä sanoa, että tuo huonekalujen tekeminen pitkästä aikaa on melkoista räpellystä. Ihan hyvähän tuosta lopputuloksesta kuitenkin tuli, vai mitä?

3 kommenttia:

  1. Kyllä taas on vain pakko todeta, että hieno työtä olet tehnyt. Vaatii kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä. Tyylikkäät kodintestiilit! -mp

    VastaaPoista
  2. Hieno divaani!! Siis suoraan kankaalleko printtaat nuo matot? Ne ovat upeita. Minkälaisella printterillä ja musteella?

    VastaaPoista
  3. Julianna, tulostan Epsonin mustesuihkutulostimella, malli Epson Stylus Photo R285, käytössä tulostimen omat musteet- halvemmilla musteilla en ole kokeillut. Mutta mikä tahansa mustesuihkutulostin lienee sopiva.

    Kankaat on käsitelty jollain kyllästysaineella, joka auttaa musteen kiinnittymistä kankaaseen, joten se ei valu tai tahriinnu kastuessa tai liimatessa. Noiden valmiiden kankaiden lisäksi on olemassa Bubble Jet Set -niminen kyllästysaine, jolla voi itse käsitellä kankaan tulostuskelpoiseksi. Sekä kankaita että kyllästysainetta myy netissä ainakin Ullaka Oy ja Tilkkutex.

    VastaaPoista