perjantai 4. syyskuuta 2009

Vaatekaappi herrasväelle

Tällaisen vaatekaapin nikkaroin eilen, kun paimensin kotona sairasta kuopusta. Tai siis sillä aikaa hän luonnollisesti veteli hirsiä.

Little more furniture making.

Kaappi on kyllä oikeasti ihan suora, kuva on vaan vähän vinosta. Tein tämän kaapin kirjasta Dolls House Furniture ottamien ohjeiden mukaan (anteeksi, kun tuli mainos samalla). Materiaalina käytin pelkästään balsaa.

Materiaalivalinta johtui täysin siitä, ettei minulla ole tällä hetkellä kotona mitään muuta puumateriaalia kuin balsaa. Sitä on helppo kyllä työstää, mutta omat ongelmansa sillä on tällaisissa jutuissa. Tällä kertaa ongelmaksi muodostuivat saranat.

En meinannut millään keksiä toimivaa ratkaisua, sillä valmissaranat, joita olen joskus Minimaailmasta tilannut, olivat tähän ensinnäkin liian isot. Ja lisäksi mahdottomat kiinnittää, koska balsa oli liian ohutta ja huokoista, joten ruuvit menivät painamalla läpi puusta eivätkä sitten kestäneet yhtään vääntöä. Lopulta laitoin saranoiksi suikaleet hiomapaperia, kun en jaksanut etsiä sopivaa kangasta tai nahkaa.

Seuraavasta kuvasta näkyykin, että ovet ovat vähän vinksallaan, sillä saranat ovat jäykät ja balsa taas niin heiveröistä, ettei sitä uskalla oikein kovakouraisesti väännellä oikeaan asentoon.

(Oho, tuossa kaappi näyttää vielä vinommalta, mutta uskokaa pois, suora se on :-)

Tähän kaappiin kokeilin eka kertaa noita em. kirjassa esiteltyjä maalaustapoja. Olikohan se joku portugalilaistyylinen koristelu tai vastaava? Kaappi on kokonaan maalattu akryyliväreillä. Ruskea on sekoitus oranssia ja sinistä valkoisella vaalennettuna. Olisin halunnut tehdä tästä harmaan, mutta en sitten osannut sekoittaa sopivaa harmaata sävyä. Pelkkä musta+valkoinen on jotenkin tylsä. No, ehkä jo seuraavalla kerralla. Pinta on maalaamisen jälkeen lakattu askartelulakalla.

Sitten vaan miettimään mitä tähän kaappiin voisi laittaa täytteeksi. Liinavaatteita, kenties... ?

Ai niin, kahvat ovat yhdensorttisista verhotankoon laitettavista liu'uista leikatut palaset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti