lauantai 22. elokuuta 2009

Rouvan esittely

Tämän rouvan muotoilin tässä viime viikonloppuna. Tai tässä meni kyllä pari päivää yhteensä.

Lady in her crinoline dress. Waiting for hair and decoration.


Näin tässä vaiheessa on tietysti hitusen hankalaa kuvailla työvaiheet, koska nyt nukella on jo vaatteetkin päällä. Kokeilin kuitenkin tällä kertaa vähän jotain uutta.

Aiemmin olen tehnyt nuket kerralla eli kaikki osat valmiiksi, paistanut ja kasannut. Tämän tein nyt niin, että muotoilin ensin pään folion ja piipunrassin ympärille. Kasvot yritin saada mahdollisimman hyväksi, mutta muut osat jätin kokonaan tekemättä. Kun olin paistanut pään, aloin muotoilla sen jatkoksi vartaloa (jälleen rungoksi piipunrassia ja foliota). Lisäksi korjailin muutamia yksityiskohtia kasvoissa, kuten huulet ja lisäsin korvat.

Samalla kertaa vartalon kanssa paistoin kädet ja jalat. Tällä nukella on rautalankaa + vanua vain jalkojen ja käsien yläosassa. Tällä tavalla sain vartalosta sopivan mallisen tuollaiseen krinoliinipukuun laitettavaksi.

Nukella on myös reikä päässä eli pää on keskeltä ylhäältä auki, jotta voin kokeilla hiusten kiinnittämistä sen avulla. Jospa kampaaminen siten onnistuisi paremmin.

Daamilla on päällä silkkinen puku, jossa olen myös kokeillut uutta juttua. Tällä kertaa käytin kaikissa osissa kaksinkertaista kangasta. Hyödynsin Tilda-askartelusta tuttua tekniikkaa, jossa kaavat piirretään kaksinkertaiselle kankaalle, ommellaan viivoja pitkin ja sitten vasta leikataan. Tällä tavoin vältyin FrayStayn kanssa sohraamiselta ja kaikkien käänteiden huolittelulta. Kikka toimi ihan hyvin tässä kankaassa, koska se on ohutta. Pitänee seuraavaksi kokeilla jollain puuvillakankaalla miten sen kanssa onnistuu.

Jaloissaan rouvalla on tällaiset kengät.

Kengät on tehty liimaamalla puvun silkkikangasta suoraan jalkoihin. Leikkasin kankaat talouspaperimallien avulla, jotka sovitin ensin tämän jalkoihin sopiviksi. Pohjat ovat softista ja korot akryylimaalilla maalattua balsaa. Nuken jalat on tosiaan muotoiltu korkokenkiin sopiviksi, koska halusin kokeilla maalaamisen sijaan näitä. Ihan kivasti onnistuivat ensimmäisiksi kengiksi.

Koristeet vielä puuttuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti