sunnuntai 23. elokuuta 2009

Printterillä tilkkupeittoa

Vihdoin sain ensimmäisen kankaalle tulostuksen tehdyksi. Ihan hyvin onnistui. Kuvakin on, mutta kamerassa, enkä jaksa enää tänään alkaa kuvia siirtämään. Siispä tässä lyhyesti tarvikkeista ja projektin vaiheista.

Kankaana on tämä Tilkkutexin tulostuskelponen puuvillakangas. Sivulla on lyhesti myös ohjeet tämän tekniikan toteuttamiseen. Netistä löytyy myös kaikenlaisia valmiita tulostettavaksi sopivia tilkkutöitä ja kankaita. Halusin kuitenkin tehdä peiton itse ja niinpä sitten muokkasin sopivan värisen ja kokoisen ruudukon Open Officen piirto-ohjelmalla.

Here is a picture which I have made for beadspread by Open Office Drawing. I've printed it on fabric. Feel free to use it in your own dolls house.


Tällaisen sain aikaiseksi. Jos joku haluaa mallia käyttää omiin nukkekotiprojekteihin, niin ihan vapaasti. Luulin, että siinä olisi ollut isompikin työ, mutta aika äkkiä se valmistui. Ruudut on tehty 1cmx1cm kokoon. Tulostin kuvan kankaalle 15 x 15 cm koossa, jolloin sain siitä sopivan oman nukketaloni sänkyn. Mutta kuvakokoa muuttamalla se tietysti sopii mihin vaan.

Tulostamisen ja pesun + kuivatuksen jälkeen silitin kankaan. Sitten ompelin sen yhteen vanun kanssa kaikkia suoria linjoja pitkin. Lopuksi laitoin vuoriksi ohutta puuvillabatistia. Nämä ohjeet tähän juttuun ovat jostain netistä poimimani, eivät siis omaa keksintöäni.

Ihan kiva siitä kuitenkin tuli. Seuraavaksi aion kokeilla mattoa samalla tekniikalla. Ei tuo ristipistoilu oikein ole minun juttu ja jostain pitäisi ne matotkin keksiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti