torstai 23. heinäkuuta 2009

Seinälaudoituksen työstämistä

Vihdoin ja viimein sain itseni pakotettua aloittamaan tämän seinälaudoitusurakan. On aika hikistä (ja liimaista) hommaa. Maalasin Tiimarin bambutabletista purettua tikkua akryylimaalilla yhteen kertaan ja liimailin seinään. Oli aika haasteellista, sillä nuo naulan päät mukavasti väänsivät irti liimaukset vähintään toisesta päästä tikkua. Siksi käytinkin sekä Tacky Glueta että pikaliimaa. Nyt minulla on jopa asetonia varatossa, ettei tarvitse kulkea sormet liimassa päiväkausia...

The front wall project continues with weatherboarding.

Ensimmäisenä työn alla on siis etuseinä. Tässä vaiheessa maalatut säleet loppuivat kesken - ja kuopus heräsi päiväunilta - joten pitänee jatkaa sitten säleiden maalaamisella jonain toisena päivänä.

Tässä vielä lähikuva ei niin kovin siististä seinästä. Mutta ehkäpä tämä talo on jo jonkun ikäinen ja kaipaisi hyvinkin ulkomaalausta...

Tässä vaiheessa voi sanoa jälkiviisaasti, että olisi sittenkin pitänyt käyttää se kaapissa lojuva valkoinen kalustemaalin loppu. Olisi tullut kerralla valmiiksi tämä maalausurakka. Nyt joudun maalaamaan laudat uudelleen paikallaan ja saapa nähdä paljonko saan maalitahroja aikaiseksi noihin ikkunapuitteisiin ja nurkkalautoihin.

No, oppia ikä kaikki.

Mies ja vauva - 1:24

Tällaiset sain tässä taannoin aikaiseksi. Misehenkilön pituus on 7,5 cm ja vauvan noin 2 cm.

Here are my new creations in scale 1:24. The gentleman is 7,5 cm tall and the baby about 2 cms.

Sittemmin mies on saanut hiukset ja vauva jonkinlaisen kastemekon tapaisen, mutta niistä minulla ei ole vielä valokuvaa. Vaativat vähän työstämistä ensin. Seuraavaksi voisikin aloittaa sen 1:24 nukketalon suunnittelun - vai tyytyisikö sen mittakaavan roomboxiin aluksi?

tiistai 21. heinäkuuta 2009

Etuseinän rakentelu jatkuu...

Tässä on kuvaa tuosta nukketalon etuseinästä maalattuna. Seuraava operaatio tämän kanssa olisi seinälaudoitus, josta tulee valkoinen vaakalaudoitus.

The fron wall project - now painted and waiting for weatherboarding.

Saranointi kyllä vähän aiheuttaa päänvaivaa. Harkitsin kyllä jo sellaista vaiehtoehtoa, että laitan etuseinän kiinni kontaktimuovilla. Se oletettavasti pysyisi, koska seinä on niin kevyt. Tosin, tuo laudoitus varmaan tekee siihen lisäpainoa, joten ei ehkä kannata.

Kaikenlaista nikkarointia tässä olisi edessä - ovia ja ikkunoita yms.

Minulla on ollut vähän taukoa näistä hommista, koska oli vieraita muutaman päivän. Voi olla, että jatkossa en muutenkaan ehdin ihan hirveässä tahdissa näitä juttuja tehdä, sillä menen töihin parin viikon kuluttua. Olen ollut hoitovapaalla jokusen vuoden, joten alkuun voi olla vaikeaa löytää aikaa omille harrastuksille ennen kuin rutiinit taas muotoutuvat.

On minulla muuten parin nuken osat odottamassa kasaamista. Tällä kertaa on tarkoitus tehdä herraseuraa koossa 1:24 sekä vauva . Minusta vähän tuntuu, että 1:24 maailmassa vietetään ristiäisiä...

I have made couple of dolls in scale 1:24, they still need to be dressed. This time I've made a gentleman and a baby.

tiistai 14. heinäkuuta 2009

Maalaistyttö linnassa - vaavin imettäjä ehkäpä?

Esittelyyn vielä toinen neito tälle päivälle. Tämä neiti oli kuvassa jo aiemmin vaaleilla kutreilla. Lopulta sille tuli kuitenkin musta tukka.

This lady posed earlier with blonde hair - now she has black hair. She comes from lower social class and has only simple linen dress. The veil is cotton and little messy.

She looks little sad but I hope she will have a little better future.

Tästä ei nyt vielä oikein tiedä onko neiti vai rouva. Alempaa säätyä kuitenkin, koska päällä on vain yksinkertainen pellavakolttu ja vyönäkin nyöri (sininen on kyllä aika harvinainen nyörin väri keskiajalla..). Luultavasti tämä tyttö onkin jonkin ritarin jalkavaimo ja saanut vauvan, koska on joutunut rouvasväen lapsia imettämään. Raukka on vielä aika nuori, koska tukka on noin musta, mutta tuollaistahan saattoi palvelusväelle silloin sattua jo alle 15-vuotiaana. Toivottavasti hänelle vielä koittaa paremmat ajat tulevaisuudessa ja pääsee edes jonkun ystävällisen talonpojan vaimoksi. Kovin surulliselta näyttää tällä hetkellä.

Aika kovaa se elämä on varmaan ollut keskiajalla, jos alkaa tarkemmin miettimään.

Lady uudessa puvussaan

Tässä tämä aiemmin esitelty vauvan äiti uudessa koltussaan.

Mekko on tehty ohuesta puuvillakankaasta - alunperin tilkkutyöhön hankittu. Alta näkyvä aluspuku (itse asiassa pelkkä hame) on jotain ohutta sifongin tyyppistä kangasta, joka on vekitettu. Alushameen tein vain siksi, että tuosta puvusta tuli liian lyhyt ja tämän aikakauden tyyliin hameiden pitäisi mieluummin olla liian pitkiä kuin lyhyitä.

Rouvalta puuttuu vielä se pakollinen päähine ja vyö. Päähineeseen on malli ja kaavat olemassa, vyö on vielä mietinnässä. Vyöhön kuuluisi tietysti sitten roikkumaan syömäveitsi ja joitain muitakin tärkeitä tavaroita.

Ideoita veitsen tekoon?

maanantai 13. heinäkuuta 2009

Kuulumisia - rakentaminen sun muut

Niin, ei täällä tyhjin toimin ole istuskeltu - miniatyyrienkään suhteen. Nukketalon etuseinän teko jatkuu, nyt vaan odottelen maalin kuivumista, että saan vähän valokuvia. Olen maalannut alkuperäisen talon Empire-kalustemaalilla ja samaa joudun luonnollisesti käyttämään etuseinään. Eikä se mokoma kuivu ihan muutamassa tunnissa, kuten akryylivärit.

Pari nukkeakin olen puvustanut. Nyt olisi kaikki tehdyt daamit vaatteissa, joten voisikin alkaa suunnitella uusia nukkeja - ehkäpä nyt olis aika tehdä herraseuraa 1:24 koossa. Valokuvia ei valitettavasti ole tarjolla, sillä perheen lomailut on vieneet tuota aikaa sen verran, ettei ole oikein ehtinyt kuvata. Mutta ehkä jo huomenna, joten kuulumisiin.

lauantai 11. heinäkuuta 2009

Nukketalon etuseinä

Vihdoin sain itsestäni sen verran irti, että hikoilin eilen pari tuntia paspispahvin kanssa ja leikkelin tarvittavat osat nukketalon etuseinää varten. Leikkaamiseen käytin mattoveistä ja tilkkutyöalustaa. Onneksi veitsi ei viiltänyt alustasta läpi, sillä leikkelin keittiön parkettilattialla...

Tällaisen osan sain aikaiseksi.

Here are some pictures of my front wall project. This is part of my old dolls house, made by my father about 25 years ago. You find other pictures of the house under the keyword "rakentaminen". I wanted to add third floor to the house and decided to try this kind of technique. The reason for this is that I really hate saws...

Tai siis kaksihan näitä tarvitaan, koska väliin tulee nuo rimat. Rima on 5mmx10mm kokoista. Tuossa yhdessä välissä on kaksi rimaa vierekkäin, koska toinen pahvi on kahdesta osasta leikattu ja sauma tulee tulee tuolle kohdalle. Liimasin rimat pahville, sitten lisää liimaa rimoihin ja toinen pahvi päälle. Sen jälkeen kirjapinot painoksi vähäksi aikaa.

Rimojen leikkaamiseen käytin oksasaksia

Edellisellä kerralla, kun tein tällaisia levyjä, käytin sahaa. Tämä tapa oli huomattavasti nopeampi. Vaikka jälki oli varmaan sahaamalla siistimpi.

Liimaamisen ja kuivattelun jälkeen sitten naulasin sormet palasiksi. Naulasin pikkunauloilla levyn osat yhteen useasta kohdasta siltä varalta, että liimaus väsähtää.

Tässä vielä kuva etuseinästä paikallaan.

Yläkerran ikkunasta pistää ulos pino tulevan ulkovuorauksen lautoja (siis Tiimarin tabletista purettuja). Naulan päät vähän paistaa levystä, sillä naulasin sisäpuolelta. Tämä siksi, että nuo naulan päät peittynee ulkovuorauksen alle, mutta tuskin tapettien. Nyt sisäpuolella on vaan naulojen kannat ja ne jäävät tapettien alle piiloon.

Seuraava mietittävä asia on saranat. Koska tämä seinä ei juuri sisällä puuta, ei siihen voi oikein ruuvata mitään isompaa. Ajattelin, että laittaisin saranat vaan nahasta tai jostain tukevasta kankaasta. Liimaisin ja naulaisin ne kiinni. Ellen sitten löydä juuri sopivan isoja, mutta riittävän pieniä saranoita jostain.

torstai 9. heinäkuuta 2009

Välillä sormien lepuuttamista - siis isompia nukkeja

Niin, kuten aiemmin taisin sanoa, niin tauko 1:24 koosta on paikallaan. Nyt on kyllä heränneet suunnitelmat tehdä sitten myös sen kokoinen nukketalo, mutta katsotaanpa nyt, miten sitten käy.

Etsin netistä tietoa vauvojen keskiaikaisesta pukemisesta ja törmäsin tähän. Sen ohjeita soveltaen tämä jo aiemmin esitelty vauva on kääritty kapaloihin.

This time in scale 1:12. The instructions for baby clothes are from here.

Kangas on lasten lähes puhki kuluneista puuvillaisista unihousuista. Sopivaa siis tällaiseen näpertelyyn. Nauhoitus voisi olla tiheämpää, mutta oli vähän vaikeaa saada tuota satiininauhaa pysymään ojennuksessa. Täällainen versio nyt. Tuosta päähineestä puuttuu vielä nauha - mallin mukaan siinä kuuluisi olla nauha leuan alta.

Tässä kuvassa vauvaa esittelee ylpeä äiti (?). Tästä nukesta oli tarkoitus tulla vauvan imettäjä, mutta jotenkin siitä ei tullut riittävän talonpoikainen, joten olkoon sitten äiti.

Medieval baby with his/her mother. Face and shoes are painted with acrylic colors and the hair is silk. Body is made of thin felt. The mother still needs to be dressed.

Nuken kengät eivät ole keskiaikaan sopivat, mutta eiköhän ne peity helmoihin, joten ei haittaa. Hiukset on - jälleen kerran - samasta lähteestä kuin edellisilläkin. Saa nähdä mistä teen sitten hiuksia, kun tuo silkkinippu loppuu? Olen jotenkin siihen materiaaliin niin tykästynyt. Sopii ainakin minun käsiini paremmin kuin viskoosikuitu.

Tässä vielä lähikuvaa molemmista.

Hiusten malli on kirjasta "Medieval and Tudor Needlecraft", jossa on ristipisto-ohjeiden lisäksi muutama vaatemalli (niin ja se haarniska, joka ei ole oikein viime aikoina edennyt). "Letteihin" on kiedottu kullanväristä kirjontalankaa ja lettien päissä on kullanväriset ääriviivatarrat. Ne ei tässä kuvassa oikein näy, mutta kunhan saan tämä puetuksi, niin otan sitten kuvan ilman vauvaa.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Lisää puvustusta koossa 1:24

Muotoilin sunnuntain sessiossa myös uuden 1:24 daamin. Valitettavasti minulla jäi nyt ottamatta kuvat tästä ilman pukua, joten näette vaan valmiin luomuksen. Nukke on noin 8cm pitkä eli vähän liian iso mittakaavaan (vastaa noin 190cm ihmistä eli toooosi pitkä nainen). Onneksi tuota piipunrassivartaloa voi tarvittaessa vähän lytistää, niin sopii paremmin mittakaavaan.

Tässä kuvassa molemmat 1:24 daamit vieretysten. Seuraavaksi pitäisi varmaan tehdä heille herraseuraa, mutta vähän hirvittää se miesten puku tässä koossa.

Here is my second lady in scale 1:24. The instructions for dress are from Sue Atkinsons' book "Making & Dressing dolls house dolls".

Uudella daamilla on tukka samasta lähteestä kuin kaverilla, mutta sieltä ihan vaaleasta osasta silkkiä ja kampauksena ihan perusnuttura. Kengät (joista en saanut enää puku päällä kuvaa) ovat samanlaiset kuin toisella eli akryylein maalatut. Puku on samasta kirjasta kuin aiemmin, nimeltään "Bustle Dress". Kangas on silkkisatiinia ja koristeet pitsiä ja satiininauhaa.

Tässä kuva sivusta.

Puvussa on laahus (train) takana ja esiliina (apron) edessä. Puvussa voisi vielä olla sivuilla erilliset "hännät", mutta en jaksanut niitä tehdä. Seuraavassa kuva puvusta takaa.

Helma on vekitetty jo aiemmin mainitulla välineellä (pleater). Tämä kangas toimi aika hyvin näin pienessä mittakaavassa. Tosin, ongelmia aiheutti se, että vyötärölle tuli aika paljon vekkejä tuosta hameesta ja tuli sitten vähän paksu vyötärö. Mutta jospa hän on ollut juhlien aikaan paikalla leivospöydässä..

Tässä vielä kuva daamin kasvoista.

Seuraavaksi aion kyllä puvustaa vaikka vauvan tai sitten jonkun 1:12 nuken, jotta saa hermot vähän lepoa.

Minikestoilua jälleen

Sunnuntaina tein noita nuken osia urakalla. Nyt olen saanut pari kasattua. Kirjoitettua en ole oikein mitään saanut, koska kamera lakkoili ja on ollut kaikkea muuta hommaa. Hmmm... siis niitä muita hommiahan sitä pitäisi pääasiassa tehdä, mutta jotenkin sitä aina eksyy näihin minijuttuihin, sillä on ne vaan aika paljon mukavampia tehdä kuin siivoaminen ja pyykinpesu.

Maanantaina illalla kasasin tällaisen vauvan. Tein sille kestovaipan jo aiemmiin kuvatulla tavalla. Tästä vauvasta tulee luultavasti Anastasian lapsi ja se asuu tulevan keskiaikaisen linnan rouvaskamarissa imettäjänsä hoivissa - joka muuten on työn alla par'aikaa.

Here is the new born baby. He/she is probably from the medieval castle. I'v made a cloth diaper for her/him and also wool panties. Now I have to find some pictures about baby clothes from medieval time...

Kerrankin helppo kasvomaalaus, koska silmät ovat kiinni. Tämän vauvan naama on tehty valmismuotilla.

Pitihän vauvalle sitten villapöksytkin neuloa. Tässä näkyy vähän mittakaavaakin.

Niin, keskiajalla ei taidettu kyllä villaa tällaiseen tuhlata, mutta ehkäpä tässä on kyseessä esityksellinen perhe? Pöksyt on neulottu Ruskovillan villahousuohjeella, lankana ohut villa, jota Dolores myy (Venne Wool?). Nyt sitten pitäisi etsiä jostain kuvaa millaisissa kääröissä ja kapaloissa ne näitä vauvoja keskiajalla oikein piti...

maanantai 6. heinäkuuta 2009

Puvustusta vaihteeksi

Piiitkästä aikaa aloin sitten räätäliksi ja tekemään leninkiä koossa 1:24. Veikkaan, että tämän projektin jälkeen vaatteiden teko 1:12 mittakaavassa tuntuu melko helpolta...

Kankaanksi valitsin ohuen puuvillan, jonka olen ostanut jostain tilkkutyökankaiden löytökorista. Oi sopivan pienet kuviot jopa tähän mittakaavaan. Toinen etu tuossa puuvillassa on ainakin omien kokemusten mukaan se, että se pysyy Fray Staylla kohtuullisen hyvin kasassa reunoista toisin kuin jotkut silkki/satiinikankaat, joita olen sillä käsitellyt. Puuvillan huono puoli on sitten se, ettei se tosiaan laskeudu yhtään tippaa - ainakaan tässä mittakaavassa. Kaikki rypyt pukuun on tehty kastelemalla, rutistamalla ja silittämällä päältä.

Tässä kuva puvusta.

Here is picture of the 1:24 scale dress I have made. The instructions are from Sue Atkinsons' book "Making and Dressing Dolls house Dolls". I reduced the patterns so that they are suitable for a doll in sccale 1:24. The fabric is pure cotton.


Puku on ommeltu ja liimattu nuken päälle, eikä sitä takuulla saa pois kuin kappaleina. Yleensä yritän tehdä vaatteista sellaisia, että ne saa vain yhden sauman purkamalla pois, jos haluaa. Mutta nyt en viitsinyt yrittää.

Kankaassa on pieniä vaaleamman punaisia kukkakuvioita. Helman pitsi on rypytetty tällä. En tiedä kapistuksen (pleater) suomenkielistä nimeä, mutta sehän on sellainen kumimatto, jossa on pieniä syvennyksiä, joiden avulla kankaan saa vekitettyä. Hameessa on kaksi kerrosta, alushame ja päällyshame, lisäksi tuo jakun alaosa, joka on itseasiassa sekin tehty kuten hame. Puvun ohje on Sue Atkinsonin kirjasta "Making & Dressing Dolls house dolls" nimeltään Walking dress, jonka kaavoja olen silmämääräisesti pienentänyt puolella (ei kopiokonetta käytössä).

Tässä puku sivusta nähtynä.

Reunojen picot-nauhat olen liimannut ja pistellyt muutamalla pistolla kiinni sieltä täältä. Helmojen alareunat huolittelin silitettävällä päärmäysnauhalla, mutta muut reunat on vain käsitelty Fray Staylla.

Vielä yksi kuva puvusta takaa.



Alkuperäisen ohjeen mukaan pukuun kuuluu vielä hattu ja päivänvarjo, sillä se on ilmeisesti tarkoitettu ulkoiluun. Katsotaan saanko nekin tehdyksi. Tähän pukuun minulla meni käytännössä kaikki liikenevä aika tänään, siis useampia tunteja. Tosin, siinä välissä piti käydä kaupassa, kuskata uimakoululaista ja laittaa ruokaa...

Kampaajan ja suutarin töitä

Sunnuntaina illalla, kun pienimmät muksut nukkui ja isommat oli elokuvissa, toimin nukkekampaajana ja -suutarina. Tein tälle 1:24 leidille hiukset samasta silkistä mitä on ritarin päässä. Silkkinippu on hauskan värinen, sillä siinä on vähän vaikka mitä ihan vaaleasta aika punertavaan kuituun. Tälle daamille tuli sitten tällainen tukka.


En keksinyt muunlaista kampausta kuin tuollaisen sykerökampauksen. Oli aika työlästä yrittää mitään tarkkaa näin pienelle. Mittakaavaa osoittaa tuossa arpakuutio, joka on siis ihan standardikokoa jostain lasten pelistä.

Rouvalle piti saada myös kengät. Kengät on maalattu suoraan jalkoihin ruskealla ja mustalla akryylivärillä. Tässä vielä rouvan sivuprofiili.


Sunday night I made hair and shoes for this 1:24 scale lady. Hair is silk and shoes are painted with acrylic paints. This lady is about 7cm high.

Ai niin, leidi poseeraa tuossa tulevan leninkikankaansa päällä. Siitä kuvia seuraavaksi.

sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Nukkeleipomuksia

Minulla olisi noita nukkeja jo ihan tarpeeksi ilman uusiakin. Kuitenkin päätin taas hioa taitoja ja tein muutaman uuden tässä illan ratoksi. Tällä kertaa käytin muutamaa valmismuottia kasvojen teossa - siksi niin monta sainkin aikaiseksi.

I made couple of new dolls - even I have already house full of dolls waiting to be dressed. This time I used molds for the faces. Here is lady if the evening.

Tässä illan leidi.


Seuraava tekele voi olla joko mies tai sitten vanhempi rouva. Koska tein vain pään ja kaulan jättää se vähän tilaa mielikuvitukselle vielä kasvojen maalaamisen jälkeen.

The next one may be a gentleman or an older lady, I'll decide when the face is painted and he/she revelas herself/himself.


Jalat ja kädet on kyllä aika miesmäiset..

Seuraava viritys onkin ihan uusi aluevaltaus - nimittäin vauva. Tällaisen sain aikaiseksi.

Then a completely new idea - a baby. Looks like this.

Viimeisenä vielä pakollinen mittakaavaharjoittelu eli jälleen daami koossa 1:24. Vähän paremmin jo nuo kädet ja jalat sain pieniksi ja lyhemmiksi kuin viimeksi. Saas nähdä mikä tästä tulee.

And then the obligatory practice - lady in scale 1:24.


Tässä viimeisessä ei ollut muotteja käytettäväksi eli kasvot on vapaalla kädellä muotoillut.

Minulla alkaa olla näitä nukkeja tupa täynnä pikkuhiljaa. Suurin osa odottaa vaatetusta ja siihen pitäisikin seuraavaksi ryhtyä. Pitänee pikkuhiljaa alkaa harkita jonkun kauppaamista/arpomista johonkin toiseen nukketaloon..

Niin, ja olisi kiva lukea vierailijoiden kommentteja ja ajatuksia tekemisistäni.

It would be nice to read your comments.

Kääpiölle hiukset ja villapaita

Maalasin sitten tämän kääpiön ja tein sille nutturan viskoosihiuksista. Tarkoitus oli siis tulla kääpiö keskiajan linnaan. Jossain mielenhäiriössä aloin sitten lauantai-iltana neulomaan pientä villapaitaa, puikot tosi ohuet ja villalanka Doloresin ihanaa ohutta lankaa.

Paidasta tuli tälle hahmolle ihan sopiva, joten nyt sitten täytyy varmaan miettiä sille uusi elämä.


Kengät pitäisi maalata ja ehkä tälle voisi tehdä vaiheeksi vaikka housut, sillä vaikuttaa enemmän sellaiselta nykyaikaiselta eläjältä.

I decided to add some english texts, because I have noticed visitors from overseas.

So, same in english. This "little woman" was supposed to live in medieval castle, but then I knitted a miniature jumper for her. So now it seems that she will be more a modern lady in size 1:24
.

perjantai 3. heinäkuuta 2009

Kasvomaalausta

Nyt on isoimmalla ja paremmin onnistuneella "puolituisella" jonkinmoiset kasvot. Täytyy kyllä sanoa, että näyttää aika karmealta näin isona suurennuksena. Onneksi luonnossa kaikki arvet ja haavat ei näy niin selvästi.

Tässä kuvassa 1:12 neiti.



Kuvauksen takia on pään ympärillä tänään Doloresista saapuneet viskoosihiukset. En ole vielä miettinyt millaiset hiukset tekisin tai kampauksen. Ensin pitäisi keksiä kuuluuko tämä tyttö keskiaikaan vai mahdollisesti nukketaloon, jossa eletään jotain epämääräistä aikaa 1800-luvun lopulla.

Seuraavassa kuvassa 1:24 tyttö.



Kokoa merkkaa tuossa vieressä myös Doloresista saapunut silkkilanka. Aika saman pituiselta näyttää.

Vartalot on nyt tehty vanusta ja langasta - 1:24 nukella pääasiassa langasta. Huopa oli päässyt loppumaan ja ei varmaan olisi paksuutensa takia toiminut pienemmässä. Kasvot maalasin vesiväreillä, saa nähdä kauanko maalaukset pysyy. Toisaalta, eipä pitkään kuivunut vesiväri ihan pienestä kosteudesta lähde ellei hankaa.

Näistä tuli molemmista nyt vähän tuollaisia mutrusuita, mutta olkoon sitten sellaisia. Katsotaan millaisilta näyttävät sitten, kun on tukat päässä ja jonkinlaiset mekot ommeltu. Kengät muotoilin tällä kertaa jalkaan, joten ne pitäisi maalata.

Here are the two newest ladies painted. I used aquarelle colors an for pictures I have put on some viscose hair. The first picture is of 1:12 lady and the second picture from 1:24 lady.

Mielenhäiriö - mittakaavan muokkausta

Sain sitten jostain päähäni, että haluan tehdä nuken mittakaavassa 1:24. Oli pakko kokeilla miten se oikein onnistuu. No, ei oikein hyvin. Tässä ensimmäinen yritykseni.



Josta siis tuli ihan normikokoinen eli 1:12. Kuvassa leidi pötköttää jo aiemmin esitellyn Carringtonin kirjan mittakaavan päällä. Eikä se tosiaankaan näytä pienemmältä. Mutta ei hätää, kyllä tällekin daamille jostain paikka löytyy.

Seuraava yritys.



No, ei sekään oikein onnistunut. Pää kädet ja jalat ovat auttamattomasti liian suuret. Mutta ehkä tälle naiselle ura urkenee linnanrouvan hovikääpiönä. Jos en sitten saa sitä vaatteilla ja hiuksilla istumaan 1:24 muottiin.

Yritys numero kolme.



Kolmas tekele on tuo oikeanpuolimmainen tuossa hävyttömän huonossa kuvassa. Mallina käytin tässä vaiheessa tyttären Lego Belville -nukkea, joka mittausten mukaan oli suunnilleen oikeaa kokoa. Seuraavassa kuvassa vielä koko naisjoukkio, malli mukaan lukien.


Nyt sitten olisi edessä se iki-ihana kasvojen maalaaminen. Tällä kertaa ajattelin rohkeasti kokeilla vesivärejä. Eihän nukkea sitten passaa paljon kosteilla sormilla käsitellä eikä tukkaan hiuslakkaa suihkia, mutta maalasin tässä ennen joulua sen joulukuvaelman Joosefin vesiväreillä ja jotenkin niillä oli helpompi tehdä. Johtuu varmaan siitä, että valmiitä sävyjä on enemmän ja ne ovat ohuempia kuin akryylimaalit (laiska tekijä ei jaksa ohentaa värejä).

Niin, ja rengaspaidasta on yksi kappale valmis, toinen lähes puolessa ja hihat puuttuu. Mutta kyllä se siitä.

I wanted to try smaller scale and here are the results. The first was total failure and suitalbe for 1:12 scale. The second one was smaller, but she has totally too big head, hands and feet. Maybe she is a little woman (sorry, I don't know the right word for this) who was making jokes in medieval castle?