torstai 9. heinäkuuta 2009

Välillä sormien lepuuttamista - siis isompia nukkeja

Niin, kuten aiemmin taisin sanoa, niin tauko 1:24 koosta on paikallaan. Nyt on kyllä heränneet suunnitelmat tehdä sitten myös sen kokoinen nukketalo, mutta katsotaanpa nyt, miten sitten käy.

Etsin netistä tietoa vauvojen keskiaikaisesta pukemisesta ja törmäsin tähän. Sen ohjeita soveltaen tämä jo aiemmin esitelty vauva on kääritty kapaloihin.

This time in scale 1:12. The instructions for baby clothes are from here.

Kangas on lasten lähes puhki kuluneista puuvillaisista unihousuista. Sopivaa siis tällaiseen näpertelyyn. Nauhoitus voisi olla tiheämpää, mutta oli vähän vaikeaa saada tuota satiininauhaa pysymään ojennuksessa. Täällainen versio nyt. Tuosta päähineestä puuttuu vielä nauha - mallin mukaan siinä kuuluisi olla nauha leuan alta.

Tässä kuvassa vauvaa esittelee ylpeä äiti (?). Tästä nukesta oli tarkoitus tulla vauvan imettäjä, mutta jotenkin siitä ei tullut riittävän talonpoikainen, joten olkoon sitten äiti.

Medieval baby with his/her mother. Face and shoes are painted with acrylic colors and the hair is silk. Body is made of thin felt. The mother still needs to be dressed.

Nuken kengät eivät ole keskiaikaan sopivat, mutta eiköhän ne peity helmoihin, joten ei haittaa. Hiukset on - jälleen kerran - samasta lähteestä kuin edellisilläkin. Saa nähdä mistä teen sitten hiuksia, kun tuo silkkinippu loppuu? Olen jotenkin siihen materiaaliin niin tykästynyt. Sopii ainakin minun käsiini paremmin kuin viskoosikuitu.

Tässä vielä lähikuvaa molemmista.

Hiusten malli on kirjasta "Medieval and Tudor Needlecraft", jossa on ristipisto-ohjeiden lisäksi muutama vaatemalli (niin ja se haarniska, joka ei ole oikein viime aikoina edennyt). "Letteihin" on kiedottu kullanväristä kirjontalankaa ja lettien päissä on kullanväriset ääriviivatarrat. Ne ei tässä kuvassa oikein näy, mutta kunhan saan tämä puetuksi, niin otan sitten kuvan ilman vauvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti