lauantai 11. heinäkuuta 2009

Nukketalon etuseinä

Vihdoin sain itsestäni sen verran irti, että hikoilin eilen pari tuntia paspispahvin kanssa ja leikkelin tarvittavat osat nukketalon etuseinää varten. Leikkaamiseen käytin mattoveistä ja tilkkutyöalustaa. Onneksi veitsi ei viiltänyt alustasta läpi, sillä leikkelin keittiön parkettilattialla...

Tällaisen osan sain aikaiseksi.

Here are some pictures of my front wall project. This is part of my old dolls house, made by my father about 25 years ago. You find other pictures of the house under the keyword "rakentaminen". I wanted to add third floor to the house and decided to try this kind of technique. The reason for this is that I really hate saws...

Tai siis kaksihan näitä tarvitaan, koska väliin tulee nuo rimat. Rima on 5mmx10mm kokoista. Tuossa yhdessä välissä on kaksi rimaa vierekkäin, koska toinen pahvi on kahdesta osasta leikattu ja sauma tulee tulee tuolle kohdalle. Liimasin rimat pahville, sitten lisää liimaa rimoihin ja toinen pahvi päälle. Sen jälkeen kirjapinot painoksi vähäksi aikaa.

Rimojen leikkaamiseen käytin oksasaksia

Edellisellä kerralla, kun tein tällaisia levyjä, käytin sahaa. Tämä tapa oli huomattavasti nopeampi. Vaikka jälki oli varmaan sahaamalla siistimpi.

Liimaamisen ja kuivattelun jälkeen sitten naulasin sormet palasiksi. Naulasin pikkunauloilla levyn osat yhteen useasta kohdasta siltä varalta, että liimaus väsähtää.

Tässä vielä kuva etuseinästä paikallaan.

Yläkerran ikkunasta pistää ulos pino tulevan ulkovuorauksen lautoja (siis Tiimarin tabletista purettuja). Naulan päät vähän paistaa levystä, sillä naulasin sisäpuolelta. Tämä siksi, että nuo naulan päät peittynee ulkovuorauksen alle, mutta tuskin tapettien. Nyt sisäpuolella on vaan naulojen kannat ja ne jäävät tapettien alle piiloon.

Seuraava mietittävä asia on saranat. Koska tämä seinä ei juuri sisällä puuta, ei siihen voi oikein ruuvata mitään isompaa. Ajattelin, että laittaisin saranat vaan nahasta tai jostain tukevasta kankaasta. Liimaisin ja naulaisin ne kiinni. Ellen sitten löydä juuri sopivan isoja, mutta riittävän pieniä saranoita jostain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti