keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Lisää puvustusta koossa 1:24

Muotoilin sunnuntain sessiossa myös uuden 1:24 daamin. Valitettavasti minulla jäi nyt ottamatta kuvat tästä ilman pukua, joten näette vaan valmiin luomuksen. Nukke on noin 8cm pitkä eli vähän liian iso mittakaavaan (vastaa noin 190cm ihmistä eli toooosi pitkä nainen). Onneksi tuota piipunrassivartaloa voi tarvittaessa vähän lytistää, niin sopii paremmin mittakaavaan.

Tässä kuvassa molemmat 1:24 daamit vieretysten. Seuraavaksi pitäisi varmaan tehdä heille herraseuraa, mutta vähän hirvittää se miesten puku tässä koossa.

Here is my second lady in scale 1:24. The instructions for dress are from Sue Atkinsons' book "Making & Dressing dolls house dolls".

Uudella daamilla on tukka samasta lähteestä kuin kaverilla, mutta sieltä ihan vaaleasta osasta silkkiä ja kampauksena ihan perusnuttura. Kengät (joista en saanut enää puku päällä kuvaa) ovat samanlaiset kuin toisella eli akryylein maalatut. Puku on samasta kirjasta kuin aiemmin, nimeltään "Bustle Dress". Kangas on silkkisatiinia ja koristeet pitsiä ja satiininauhaa.

Tässä kuva sivusta.

Puvussa on laahus (train) takana ja esiliina (apron) edessä. Puvussa voisi vielä olla sivuilla erilliset "hännät", mutta en jaksanut niitä tehdä. Seuraavassa kuva puvusta takaa.

Helma on vekitetty jo aiemmin mainitulla välineellä (pleater). Tämä kangas toimi aika hyvin näin pienessä mittakaavassa. Tosin, ongelmia aiheutti se, että vyötärölle tuli aika paljon vekkejä tuosta hameesta ja tuli sitten vähän paksu vyötärö. Mutta jospa hän on ollut juhlien aikaan paikalla leivospöydässä..

Tässä vielä kuva daamin kasvoista.

Seuraavaksi aion kyllä puvustaa vaikka vauvan tai sitten jonkun 1:12 nuken, jotta saa hermot vähän lepoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti