keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Extrememineilyä... ainakin melkein

Pitihän sitä kokeilla tehdä katossänky. Ja sille kaveriksi myös pöytä ja tuoli. Lisäksi olen tehnyt jo paljon muutakin, mutta ei ole niistä vielä valokuvia.

Some furniture in size 1:48.


Ai että mitä ihmeellistä tässä nyt sitten oli? No tietysti se, että nämä huonekalut ovat mittakaavassa 1:48. Seuraavassa kuvassa kymmensenttinen toimittaa mittakaavan virkaa.

Sänky on balsaa. Siinä ei oikeasti ole mitään pehmusteita vaan pehmusteet on muotoonsa hiottua balsaa. Pylväät ovat valmiit puusorvaukset, samoin jalat. Pääty on pitsiä, joka on kovetettu liimalla. Koko komeus on maalattu sitten Revellin kultamaalilla. Sänkypeitto on satiinia ja kirjailut ommeltu käsin. Sängyn mitat ovat ihan suhteessa oikein, mutta pylväistä tuli aika korkeat. En uskaltanut tehdä verhoja, sillä en usko, että olisin saanut laskokset lähimainkaan uskottaviksi.

Matto on kankaalle tulostettu printti. Pöytä on balsaa ja reunakoriste koristenauhaa (samaa nauhaa on sängyn katoksen reunassa. Tuoli on balsapaloista hiomalla tehty ja sen jälkeen päällystetty kankaalla. Koristenauhat reunoissa ovat kirjontalankaa.

Näitä ei voi tehdä flunssaisena - ei uskalla paljon yskiä tai aivastaa työpöytään päin...

2 kommenttia:

  1. Ihania ja kauniita tosi sievä sänky, pöytä ja tuoli. Taidokaasti tehty :) Nukkekoti Jie

    VastaaPoista
  2. Voi herttinen, kun on pientä...tuossa varmaan näpräämistä..

    VastaaPoista