tiistai 26. tammikuuta 2010

Haaa.. hengissä ollaan

Niin, että olen edelleen olemassa. Ja miniatyyrejäkin olen tehnyt - enimmäkseen näpertänyt tuota 1:48 mittakaavaa, mutta myös 1:12 välillä. On vaan tämä talvi niin surkeaa valokuvausaikaa, ettei noista tuotoksista saa mitään järjellistä otosta otettua. Ei sitten viitsi oikein kirjoitella pelkkiä tarinoitakaan.

No rehellisyyden nimissä on tietysti sanottava, että työ, opiskelu sekä työhön liittyvä matkustelu vie kyllä niin paljon aikaa, ettei oikein ehdi ihmeitä edes tehdä. Tässä postauksessa kuitenkin jotain.

Seuraavassa kuvassa on vaatekaappi ja palvelijatar. Mittakaava on 1:48 ja sisäköllä pituutta sellainen 3.5 cm.

Here is a maid checking the wardrobe. She is only 35 mm tall.


Vaatekaappi on ohutta balsaa, lienee 1mm ohutta. Ovet on valmiiksi liimattu auki eli ei niissä todellakaan saranoita ole. Sen sijaan kaapissa on liinavaatteita, jotka eivät tietysti tässä kulmassa oikein näy. Seuraavassa kasvokuva sisäköstä.


Sisäkkö on tehty samalla tavoin kuin edellisetkin pikkunuket eli massasta ja hame on valmiiksi muotoiltu. Esiliinan pitsi on liimalla kovetettua leveämpää pitsiä, josta on sitten leikattu mittakaavaan sopiva ohut suikale koristeeksi. Puku on pellavakangasta.

Seuraavassa kuvassa talon herrasväki. Rouva on esitelty jo aiemmin, mutta herrasta ei taida olla yhtään kuvaa aiemmin. Voin kyllä kertoa, että tuo miesten puku housuineen, takkeineen yms. vermeineen oli kyllä vertaansa vailla oleva kokemus. Voisi sanoa, että haasteellinen.

The gentleman's suite was quite challenging to make. He's also 35 mm tall.

Ja kuten huomaatte, on kuvassa myös kehto, jossa nukkuu perheen nuorimmainen. Seuraavassa tarkempi otos pienokaisesta.

Here is the youngest member of this family. The cradle is only 10mm long. Baby's blanket is formed with glue.


Tämän näpersin muistaakseni Itsenäisyyspäivän iltana. Kehto on päästä päähän noin 1cm mittainen. Kehdossa makaa vauva, joka on kääritty kapaloihin ja peitelty peiton alle. Peiton laskokset on liimattu muotoonsa. Vauvan pään halkaisija on noin 3mm.

Tässä vielä pari kuvaa talossa vierailulla olevasta neidistä.

Neidillä on päällään laahuksella varustettu puku, jossa on pitsiä koristeena. Tässä kuva puvusta takaa.


Tuossa kuvassa on onnistuneesti jopa nuppineula mittakaavana. Voin kertoa, että ellei meillä olisi kameralle jalustaa, ei kuvaamisesta tulisi mitään. Vaikuttaa nimittäin siltä, että mitä pienempi vekotin, sitä vaikeampi on salamalla saada aikaan onnistunutta kuvaa. Ja valotusaika näin talvisaikaan ilman salamaa on sisällä aika pitkä.

Tuosta talosta olen myös yrittänyt muutamia kuvia saada, mutten ole vielä onnistunut. Täytyy siis odotella valoisampia aikoja.